English Version Versão Portuguesa Version Française Versione Italiana Türkçe Sürüm Wersja Polski Variantă Română Ελληνική έκδοση Magyar Nyelv Český Jazyk Versión Española
Támogatók:

Az "Üvegzáró Rendszerek Háborúja"
és ennek mítosza

Egy alig érzékelhető, láthatatlan termék, melynek kinézete igencsak eltér más termékektől, melyek kapcsán a fogyasztó az erdőre asszociál. A parafának szembesülnie kellett szintetikus vetélytársaival és a kupakokkal – különösen a 90-es évektől. A határtalan globális piac alacsony előállítási költségű alternatívákat keres tömegfogyasztásra.

A parafának nincsenek vetélytársai vagy alternatívái a növényvilágban, de egy ideje bortermelők számára több üvegzáró rendszer is elérhetővé vált. Más természetes termékek útjára lépve a parafa is szembesült a helyettesítő termékek problémájával. Természetes termék lévén a parafa heterogén, ami vitathatatlnaul változékonyságot general a dugó minőségében.

A szakember a dugókat előnyeik és hátrányaik alapján szelektálja. A követelmények egyértelműek: tökéletes gázlezáró képesség, semleges íz és esztétikus megjelenés.

Ez egy háború, mely rejtetten összefügg a bor minőségével, és amelyben ellentétes érdekek feszülnek egymásnak. Istenkáromlás vagy pragmatizmus, ezek a kezdeményezések lerombolhatják az egyensúlyt és a teljes ökoszisztéma jövőjét.