English Version Versão Portuguesa Version Française Versione Italiana Türkçe Sürüm Wersja Polski Variantă Română Ελληνική έκδοση Magyar Nyelv Český Jazyk Versión Española
Sponsorii:

Cele Trei Alternative


Noile alternative vin cu promisiuni importante: absenta TCA (va fi discutat pe parcurs) si preturi mai mici.Screwcap
Capacele cu filet aduc "avantajul apreciabil de a ne scuti bicepsii de efortul deschiderii unui dop de pluta" . O solutie buna, mai ales cand cineva observa, ca cei mai multi americani nu au tirbusoane. Noua Zeelanda a jucat un rol important pentru acestea prin grupul "Initiativa capacelor cu filet".
Plastic Stopper
Dopurile de plastic sunt la moda, mai ales la vinurile tinere. Rodolfo Gaona, directorul economic al Nomacorc, sustine ca "dopurile noastre nu se rup, nu absorb sau pierd umiditate, nu sunt naturale si din acest motiv nu sunt susceptibile de bacterii sau insecte si nu sunt perisabile" Nu exista schimg de gaze cu exteriorul, ceea ce nu este necesar pentru vinurile ce vor fi consumate repede. Din experienta se stie ca dopurile sintetice sunt valabile pentru 18 luni.
Glass Stopper
Dopul de sticla, prevazut cu o garnitura de cauciuc, se pote adapta la majoritatea gaturilor de sticla. O capsula de aluminiu acopera dopul de sticla. Sticla se deschide cu un desfacator special care face capsula sa iasa si sa se rupa in doua prind exercitatea unei presiuni axiale. Dopul este usor de indepartat folosind degetul mare.

Exista polemici in aceasta privinta, unele tari producatoare si consumatoare de vin cer adoptarea noilor alternative.