English Version Versão Portuguesa Version Française Versione Italiana Türkçe Sürüm Wersja Polski Variantă Română Ελληνική έκδοση Magyar Nyelv Český Jazyk Versión Española
Támogatók:

A Három Alternatíva


Az új alternatívák két ígérettel érkeztek: a TCA hiánya (amiről a későbbiekben még szó lesz) és alacsonyabb árak.Screwcap
A kupakoknak köszönhetően "megkímélhetjük a karunkat a borbontó használatától." Ez egy jó megoldás, különösen, ha megfigyeljük, hogy a legtöbb amerikai háztartásban nincs dugóhúzó. Új-Zéland sarkalatos volt a kupakokat illetően főként a "Kupak Kezdeményezés" érdekcsoportnak köszönhetően.
Plastic Stopper
A műanyag dugók igen hasonló, különösen fiatal borok esetében. Rodolfo Gaona, a Nomacorc kereskedelmi igazgatója felhívja a figyelmet, hogy "a mi dugóink nem törnek, nem feszülnek, nem veszítik el nedvességüket, nem szerves anyagok, így nem fogényak a baktériumokra és fertőzésekre, valamint nem romlandóak". Nincs gázcsere a bor és a környező levegő között, de ez nem szükséges a boroknak, amelyeket fiatalon elfogyasztanak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy csak a 18 hónapnál fiatalabb borok esetében alkalmazható megelégedéssel.
Glass Stopper
Az üvegdugó, mely egy kis darab gumiillesztéssel illeszkedik az üveghez, a legtöbb üvegnyak esetében használható. Egy aluminium kapszula külső burokként lezárja az üvegdugót. Az üveget egy speciális eszköz segítségével lehet kinyitni, amely az aluminium burkot félbetöri egy fárasztó tengelyes nyomással. Az üvegdugó ezek után könnyen eltávolítható a hüvelykujj segítségével.

Ez egy létező vita. Néhány termelő ország és borfogyasztó megköveteli a változást és nyitást az új alternatívák felé.